Makkelijker op vakantie naar het buitenland? Alle GGD'en gaan vaccinaties tegen corona vanaf maandag in gele boekje stempelen

Foto: hilbrand dijkhuizen

Alle GGD'en gaan vanaf maandag de coronaprikken met een stempel in de gele inentingsboekjes zetten van de gevaccineerden die daar bij de priklocatie om vragen. Veel GGD'en deden dat al, maar nog niet allemaal. Aangeraden wordt de registratiekaart van de prikken bij het boekje te houden, meldt de GGD op Twitter.

Het vaccinatieboekje van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is al jaren in omloop en wordt vooral gebruikt door mensen die veel reizen. Bepaalde landen eisen ook prikken tegen bepaalde ziekten en die kunnen met het boekje worden aangetoond.

Ook als je al gevaccineerd bent, kun je nog een stempel krijgen

Mensen die al gevaccineerd zijn, kunnen ook een stempel krijgen als ze dat willen. Daarvoor moeten ze met hun vaccinatieregistratie en het gele boekje naar de vaccinatielocatie gaan, laat de overkoepelende organisatie GGD GHOR Nederland weten. Het kan zijn dat GGD-regio's dat alleen op vaste tijden en op een centrale plek doen. Daar wordt nog aangewerkt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu