Mark Rutte twijfelt aan meer vrijheid rond Kerst, Klaas Dijkhoff vindt discussie over vaccineren tegen corona 'bizar’

Rutte: meer vrijheid rond feestdagen lastig met deze cijfers ANP

Minister-president Mark Rutte waarschuwt dat meer bewegingsvrijheid rond de feestdagen er niet in zit, als het aantal coronabesmettingen blijft oplopen. ,,Met deze cijfers wordt dat lastig”, zegt de premier tijdens een digitale bijeenkomst van de VVD.

Het aantal nieuwe coronagevallen liep zaterdag opnieuw op. ,,Dat is niet hoe je het wilt hebben”, zegt Rutte, die er evenwel nog geen conclusies aan wil verbinden. ,,Het is nog niet vast te stellen hoe erg het precies is. Dat gaan we komende dagen precies in de gaten houden.”

De premier doet wel opnieuw een dringende oproep aan iedereen om zich aan alle voorschriften te houden. ,,Dan kan er misschien weer iets in december, en misschien iets met een plusje met kerst en oud en nieuw.”

Coronavaccin

VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff noemt de discussie rondom het wel of niet vaccineren tegen het coronavirus ‘bizar’. ,,We zouden de wetenschap op de knieën moeten danken dat het er is en ervoor in de rij moeten staan”, zei hij tijdens het VVD-congres over de veelbelovende vaccins waar momenteel hard aan gewerkt wordt.

Nieuws

Meest gelezen

menu