Marnix en Emmie voelen twee jaar na de slotaflevering van Boer zoekt Vrouw nog steeds vuurwerk en vlinders

Boer Marnix en Emmie. Foto: KRO-NCRV

Twee jaar na de slotaflevering van Boer zoekt Vrouw blijkt de liefde tussen boer Marnix en zijn Emmie allerminst bekoeld. De twee zijn nog altijd stapelgek op elkaar en wonen inmiddels zelfs samen. Presentatrice Yvon zocht het stel zondagavond op in een gloednieuwe special van Boer zoekt Vrouw en kwam daar ook nog eens tot de ontdekking dat Marnix een subtiele transformatie heeft gehad: hij heeft zijn snor laten staan.

Juist paardenboer Marnix. die het hele seizoen van Boer zoekt Vrouw maar sprak over vuurwerk en vlinders die hij miste, bleek na de mislukte citytrip in de eindfase van de datingshow dan toch de liefde te hebben gevonden bij jeugdvriendin Emmie. En met het vuurwerk en de vlinders zit het wel goed: de tortelduifjes zijn nog altijd verliefd en het samenwonen verloopt tegen alle verwachtingen in ‘eigenlijk heel makkelijk’.

Dat het samenwonen zo vlekkeloos verloopt, ligt volgens Emmie aan het feit dat zij en Marnix goed bij elkaar passen. ,,We vullen elkaar goed aan en daarnaast is hij ook gewoon heel lief. Je maakt ook je eigen routines een beetje, in huis en met wonen en de boerderij.”

Emmie werkt in de avonden op de huisartsenpost, waardoor ze overdag veel thuis is. Het bedrijf wordt nog altijd door Marnix gerund, maar ze draagt wel haar steentje bij. ,,Dan help ik met de stallen en we doen natuurlijk ook wat samen. Het is niet dat ik dan gewoon binnen zit en niks doe.”

Poef

Dan nog even terug naar die vlam in de pan. Marnix, die destijds werd bestempeld als een lompe draaikont, weet nog altijd niet exact waarom de vonk wél oversloeg bij Emmie en niet bij Bertine, Willemijn of Janneke. ,,Dat is iets wat bij jezelf zit, een gevoel dat je ineens zoiets hebt van: poef. Dat is bijna niet uit te leggen, dat moet je een keer ervaren. En dat had zij op een gegeven moment wel bij mij, dat je denkt: poeh.”

Bijzonder, want de twee kenden elkaar al jaren. ,,Waarschijnlijk omdat we in al die jaren nooit op die manier naar elkaar gekeken hebben en er niet mee bezig zijn geweest.”

Wat Marnix heeft geleerd van zijn deelname aan Boer zoekt Vrouw? ,,Vaker je gevoel volgen, in plaats van je verstand.” De twijfel die hij voelde bij Bertine, Willemijn of Janneke zag de boer óók als een antwoord. ,,Ik wist bij god niet welke keuze ik moest maken. Dat komt omdat voor mij het gevoel wat ik nodig heb, er niet was.”

'Dit is net als een groepje gijzelaars'

Hoewel het Boer zoekt Vrouw-avontuur van Marnix uiteindelijk niet helemaal gelukt is met de drie dames die hem hadden geschreven, heeft hij er wel een sterke vriendschap aan overgehouden. De paardenfokker ziet boerin Steffi en haar vriend Roel namelijk geregeld en spreekt ze dagelijks.

,,Dit is net een als een groepje gijzelaars: die hebben ook iets heel heftigs meegemaakt en dat is met dit ook een beetje zo”, grapt Marnix, waarop Steffi hem aanvult: ,,Ja, je kon wat je meemaakte met niemand delen, niemand snapt dat.” De vriendschap tussen de stellen voelt ondertussen meer als een familieband. ,,We hebben elkaar niet uitgekozen, we zijn zo bij elkaar gekomen. En het wordt alleen maar hechter.”

Nieuws

Meest gelezen

menu