Een Batman van karton? McDonald's doet plastic Happy Meal-speelgoed in de ban

Foto: Shutterstock

Fastfoodketen McDonald’s stopt vanaf 2025 met plastic speeltjes in de Happy Meal. Het bedrijf wil met deze stap het gebruik van plastic afval voor negentig procent verminderen. Dat maakte de keten dinsdag bekend.

Wie in 2025 een Happy Meal bestelt, krijgt een speeltje dat bestaat uit herbruikbaar materiaal. Denk aan een Batman gemaakt van karton, die kinderen zelf in elkaar kunnen zetten. Maar ook speelgoedblokken zullen bij de kindermaaltijd zitten.

Marketingtool

McDonald’s verkoopt de Happy Meal al sinds 1979. De kindermaaltijd is in de loop der jaren uitgegroeid tot een marketingtool. McDonald’s heeft samenwerkingen met Disney, Warner Brothers en Hasbro.

Het bedrijf veranderde de kindermaaltijd in 2018 al hier en daar. Zo krijgen kinderen altijd groente of fruit. Ook zit er geen yoghurtdrink meer in de Happy Meal. McDonald’s wil op deze manier vergroenen, omdat klanten zich zorgen maken over de toekomst van hun kinderen.

Dat verklaart Jenny McColloch, hoofd van de duurzaamheidsafdeling van McDonald’s. „Als we de planeet willen beschermen moeten we naar alle delen van ons bedrijf kijken, en dus ook naar de klantervaring.”

Nieuws

Meest gelezen

menu