Meer dan acht van de tien mensen in Drenthe en Groningen zijn nu volledig gevaccineerd. Tynaarlo voert de lijst aan, Hoogeveen is hekkensluiter. Check hier de vaccinatiegraad in jouw gemeente

Foto: ANP/Marco de Swart

In Nederland is nu 81 procent van de mensen van 12 jaar en ouder volledig gevaccineerd tegen corona. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM.

Drenthe zit daar met 82 procent net iets boven, Groningen zit er met 80 procent net iets onder.

Hoogeveen is hekkensluiter

Binnen de provincies Drenthe en Groningen kent Hoogeveen de laagste vaccinatiegraad. In de leeftijfdgroep van 12 jaar en ouder is slechts 75 procent volledig gevaccineerd. Ook Westerwolde doet het slecht met 77 procent. Koploper is de gemeente Tynaarlo met 88 procent.

Urk kent met 27 procent de laagste vaccinatiegraad van ons land. De gemeente Alphen-Chaam in Noord-Brabant voert de landelijke ranglijst aan. Hier is maar liefst 92 procent in de leeftijdsgroep van 12 jaar en ouder volledig gevaccineerd.

Het vaccinatietempo daalt

Het RIVM benadrukt dat vaccineren de beste manier is om het virus in toom te houden. Landelijk zijn nu bijna 24 miljoen prikken gezet, maar het vaccinatietempo in Nederland loopt wel terug. Vorige week kregen slechts 103.000 mensen een prik. Dat is het laagste aantal sinds de eerste periode van de vaccinatiecampagne in januari.

Ook in Drenthe daalt het aantal vaccinaties al enkele weken, maar Groningen zag vorige week juist een kleine opleving.

Nieuws

Meest gelezen

menu