Meer slecht nieuws voor wintersporters: ook Italië voert strenge coronaregels in skigebieden Schwemmalm en Val Gardena in

Wintersporters op de Lastoni di Formin in het noorden van Italië. Foto: ANP/Mauritius Images GMBH

Opnieuw slecht nieuws voor wintersporters. Na Oostenrijk voert ook Italië strenge coronaregels in in regio’s waar veel skiliefhebbers naartoe gaan, zoals Schwemmalm en Val Gardena.

In totaal twintig gemeenten in Zuid-Tirol worden onderworpen aan een avondklok tussen 20.00 en 5.00 uur. Restaurants en kroegen moeten om 18.00 uur dicht, dansgelegenheden moten dicht. Hotels zijn uitgezonderd van de beperkingen; die mogen wel openblijven en ook na achten nog de gasten bedienen.

Strengere regels wegens bedroevende cijfers

De nieuwe regels gaan woensdag in, omdat de gemeenten als ’rode zone’ zijn aangemerkt. Dat kan om verschillende redenen zijn, maar het heeft allemaal van doen met bedroevende coronacijfers.

De Italianen hanteerden tot nu toe minder strenge coronaregels rond de pistes, al waren de afstandsregels wél verplicht. Nu is een FFP2-masker verplicht in de winkels. In restaurants mag je maximaal met zijn vieren aan tafel.

QR-code mogelijk slechts 9 maanden geldig

De Italianen dubben ook over een beperking van de geldigheid van vaccinaties. De autoriteiten willen dat mensen vijf maanden na hun tweede prik al een booster krijgen, en denken erover na de geldigheid van een vaccinatie voor een QR-code te beperken tot 9 maanden, aldus Italiaanse media.

Nieuws

Meest gelezen

menu