Meerderheid leraren ziet volledige heropening basisscholen niet zitten

Een ruime meerderheid van de leraren ziet een volledige heropening van basisscholen niet zitten. Ze stellen dat de hygiënemaatregelen en 1,5 meterregel nu al nauwelijks zijn te handhaven in halve klassen. ‘Met volle klassen wordt dat probleem prangender.’

Een ruime meerderheid van de leraren staat niet achter het kabinetsbesluit om de basisscholen per 8 juni weer volledig te openen.

Een ruime meerderheid van de leraren staat niet achter het kabinetsbesluit om de basisscholen per 8 juni weer volledig te openen. Foto: ANP

Dat blijkt uit een peiling van de grootste onderwijsbond AOb die door bijna achtduizend leden is ingevuld. Het gros van de respondenten staat voor de klas op reguliere basisscholen, maar ook schoolleiders, ondersteunend personeel en werknemers vanuit het speciaal (basis)onderwijs hebben de vragenlijst ingevuld.

Slechts 29 procent van het onderwijspersoneel in het reguliere basisonderwijs staat achter de volledige heropening op 8 juni. Dat is opvallend, want de gedeeltelijke terugkeer naar de klas op 11 mei werd nog door 72 procent gesteund.

Onzekerheid over de besmettingsrisico's

Nieuws

menu