Militairen gaan ook in Drenthe helpen bij prikken coronavaccins. Maandag maakt de GGD bekend welke locaties als eerste hulp krijgen

Foto: ANP

Koepelorganisatie GGD GHOR Nederland heeft Defensie gevraagd om hulp op de priklocaties, ook in de provincie Drenthe. Dat bevestigt een een woordvoerder van Defensie vrijdag.

Het departement gaat in de komende dagen kijken hoeveel militairen er nodig zijn en waar zij ingezet worden. Maandag wordt daarover meer bekendgemaakt.

Eerste inzet Defensie op 13 december

De militairen moeten eerst opgeleid worden voordat zij kunnen helpen op de priklocaties. Maandag wordt er over de trainingen ook meer duidelijk. ,,Er is dus wat tijd nodig, maar verder gaat dat heel snel”, aldus de woordvoerder.

De regionale GGD’en voeren de meeste vaccinaties uit. De koepel van de gezondheidsdiensten bevestigt dat Defensie om hulp is gevraagd. Hun eerste inzet is op 13 december, laat een woordvoerster weten.

Miliitairen prikken ook in Drenthe

De militairen gaan in elk geval aan de slag in de regio’s Gelderland-Midden (Arnhem, Ede en omstreden) en Zuid Holland-Zuid (Dordrecht) en in de provincie Drenthe. Later gaan ze ook naar Twente.

Het Defensiepersoneel gaat er vaccineren, maar ook helpen bij het ontvangen van burgers en bij de administratie.

Nieuws

Meest gelezen

menu