Minister Grapperhaus wil harder ingrijpen bij feesten en coronaboetes uitdelen: 'Verhuurder van feestruimte wordt ook aangepakt'

Minister Grapperhaus. Foto: ANP

Mensen die een ruimte beschikbaar stellen voor een feest kunnen rekenen op een coronaboete. Ook organisatoren van dergelijke feesten en feestgangers worden zo streng mogelijk aangepakt.

Dat heeft minister Ferd Grapperhaus van Justitie maandagavond in Utrecht gezegd na een bijeenkomst van het Veiligheidsberaad, het overleg van de 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio.

Bij twee grote feesten in het afgelopen weekeinde was het voor de politie niet mogelijk om de honderden feestvierders aan te pakken, aldus Grapperhaus. ,,Zulke grote aantallen mensen zijn heel moeilijk te controleren. En je wil ze ook niet allemaal bij elkaar in een ruimte vasthouden, want dan is het onmogelijk om de gewenste afstand tot elkaar te bewaren”, verklaarde hij.

'Zo streng mogelijk'

Grapperhaus en de burgemeesters hebben opnieuw afgesproken dat er ”zo streng mogelijk” gehandhaafd wordt. ,,En ik benadruk nog eens dat het echt heel onverstandig is om nu naar een feest te gaan. Doe dat niet, want anders worden de regels alleen maar verder aangetrokken. De komende dagen zijn wat dat betreft een kantelpunt”, aldus de minister.

Nieuws

Meest gelezen

menu