Moet ik eerder naar huis vandaag om te schuilen voor storm Eunice? KNMI waarschuwt al met code rood in Nederland

Foto ter illustratie. Foto: J.W.|Unsplash

Een aantal kustprovincies in het westen van Nederland krijgt vanmiddag vanaf 15.00 uur te maken met code rood. Het KNMI geeft het weeralarm vanwege de zware windstoten van storm Eunice, die later op vrijdagmiddag ook over Drenthe en Groningen raast.

Daarom de vraag: moet ik eerder weg van mijn werk vandaag om te voorkomen dat ik tijdens de storm op pad ben? Dit zijn de weerswaarschuwingen voor Groningen en Drenthe op dit moment.

Drenthe: code oranje (16.00 - 20.00 uur)

Voorlopig is het advies om voorzichtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen als je op pad gaat. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Zorg dan dat je voor 16.00 uur binnen bent.

Groningen: code oranje (16.00 - 02.00 uur)

Ook in Groningen is er geen dringend advies om niet de weg op te gaan. De storm blijft er wel een aantal uur langer razen. Code oranje is geldig tot 2 uur ‘s nachts.

Het weeralarm

Mocht er toch nog code rood afgekondigd worden voor Groningen en Drenthe, dan gaat het advies wel gelden om niet de weg op te gaan. Dan moet je dus wel eerder vertrekken van je werk.

Code rood komt er pas na overleg tussen het KNMI, Rijkswaterstaat en vervoersorganisaties zoals de ANWB. Rijkswaterstaat geeft in dat geval direct het advies om niet de weg op te gaan; als dat niet echt hoeft.  Je bent wel verzekerd , maar om kans op schade of op een ongeluk te voorkomen is het altijd goed om het advies van Rijkswaterstaat op te volgen.

Nieuws

menu