Mohammed neergestoken in Groningen en Mooi Wark, Donnie en FeestDJRuud op het TT Festival | dagoverzicht donderdag 18 mei

Beelden uit het nieuws van donderdag 19 mei. Bewerking: DVHN

Mohammed werd woensdagavond neergestoken in Groningen, hagelstenen van 3 centimeter, Mooi Wark, Donnie en FeestDJRuud op het TT Festival en mensen die net als premier Rutte een ouderwetse Nokia gebruiken. Lees hier wat je (mogelijk) gemist hebt vandaag.

Noodweer in Nederland

Het KNMI heeft voor vandaag code geel afgegeven voor het hele land en code oranje in het zuidoosten vanwege onweersbuien. Weeronline voorspelt zelfs hagelstenen van 3 centimeter.

Ook vrijdag wordt het onstuimig, met kans op een tornado in delen van het land.

Mohammed (27) neergestoken in Groningen

De uit Irak afkomstige Mohammed (27) was woensdagavond slachtoffer van een steekpartij in de Pluimerstaat in Groningen. ,,Ze staken me overal, ik dacht dat ik dood zou gaan”.

Drie legale wietfabrieken in Groningen

De provincie Groningen krijgt drie legale wietfabrieken: in Stad, Veendam en Nieuw Beerta. Ze doen mee aan de landelijke proef voor legalisatie van teelt en verkoop van softdrugs.

In Groningen geboren vrijwilliger van Oekraïens vreemdelingenlegioen staat op gelekte lijst

Een in Groningen geboren man uit Leeuwarden vertrok op 8 maart naar Oekraïne, om zich daar aan te sluiten bij het Oekraïense vreemdelingenleger. Nu staat zijn naam op een gelekte lijst met buitenlandse ‘huurlingen’ .

‘Indiase toestanden’ van en naar Groningen

Bussen die uitvallen, gestrande reizigers, urenlange vertragingen, overvolle treinen. Het is een gevolg van werkzaamheden aan het spoor, waardoor er tussen Meppel en Assen geen treinen rijden.

De NS biedt reizigers excuses aan voor de gang van zaken en compensatie van de extra reiskosten. Maar, de overlast duurt nog even voort.

Al het nieuws uit Groningen lezen, klik hier .

Mooi Wark, Donnie en FeestDJRuud op TT Festival

Het TT Festival in Assen kan voor het eerst sinds 2019 weer écht doorgaan. Festivaldirecteur Sander ten Bosch is blij met wat hij in deze ‘moeilijke tijd’ neer heeft kunnen zetten. van het festival.

Meer nieuws uit Drenthe? Hier .

Zij dumpten de smartphone en gebruiken net als premier Mark Rutte een ouderwetse Nokia

Dwangmatig scrollen, het toestel pakken zonder enige aanleiding en een knagend gevoel door een appje dat om een reactie vraagt. Deze mensen namen er rigoureuze maatregelen tegen: weg met dat ding.

Verder in het nieuws

  • De Stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen (WAG) trekt officieel de stekker uit de juridische procedure tegen de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM)
  • De bouw van de stikstoffabriek bij Zuidbroek loopt opnieuw vertraging op . Dat heeft Gasunie laten weten aan staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw).

  • Jan Huzen uit Nieuw-Weerdinge is opnieuw opgepakt wegens het plaatsen van opruiende teksten op Facebook

  • Borger-Odoorn vangt de komende twee nachten honderd asielzoekers op in sporthal Hunsowhal in 2e Exloërmond, maar omwonenden wisten nog van niets

  • Het Drentse en Groningse landschap al eeuwenlang onveranderd? Welnee

  • Ligt Schiermonnikoog in de provincie Groningen? Volgens deze lesmethode wel

  • Lorenzo Burnet verlengt zijn contract bij FC Emmen . ‘Het afgelopen seizoen was simpelweg geweldig’

  • Jannes O. en Willem B. uit Emmen gaan akkoord met 3 jaar cel voor mislukte cokesmokkel tussen Drenthe en Brazilië

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

Meest gelezen

menu