Mondkapje nodig? Zo maak je er een van een (schone) sok, in minder dan een minuut

Safia Aggoune toont hoe je een mondmasker maakt, door enkel een kous en een schaar te gebruiken. Foto: Safia Aggoune

De Vlaamse Safia Aggoune (47) postte enkele dagen geleden een filmpje op TikTok, waarin ze laat zien hoe je van een simpele (schone) sok een mondmasker maakt. Om de klus te klaren heeft Safia net geen minuut nodig. Het filmpje is intussen honderdduizenden keren bekeken.

In het filmpje maakt danschoreografe Safia slechts gebruik van een katoenen sok en een schaar. ,,Het is heel simpel: eerst knip je het voetje van de sok af. Dan knip je de kous open aan de wreef, niet aan de hiel. Strijk de stof open en vouw het andersom in twee, zodat de hiel een bergje maakt. Draai het masker in wording om, en rond de topjes aan de zijkant af. Vouw het masker weer open, over je neus, en je bent klaar.” In minder dan een minuut klaart Safia de klus, zonder enig gebruik van naald en draad.

,,Ik heb geen naaimachine thuis, maar wilde toch zelf een mondmasker maken. Onlangs zag ik een filmpje uit China waarin een sok verknipt werd tot mondmasker. Die video was van slechte kwaliteit en was zonder uitleg, daarom besloot ik een duidelijkere versie te maken op TikTok. Ik had niet verwacht dat het zo massaal gedeeld zou worden.”

Geen stunt

Het gaat niet om een stunt, Safia en haar gezin zullen de maskertjes echt dragen. ,,Het is wel de bedoeling om er nog iets onder te stoppen zoals een filter, of het kan dienen om een eenvoudig masker te pimpen.”

Safia raadt aan een schone, katoenen sok te nemen, die niet te lang is en het liefst een sok in maat 38 tot 42.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
Aanrader van de redactie
menu