Mondkapjes worden in vrijwel heel Duitsland verplicht in openbaar vervoer en winkels. Alleen in Bremen blijft het bij een dringend advies

De stad Lingen, over de grens bij Coevorden, heeft mondkapjes aangeschaft voor haar inwoners. Foto: Marcel Jurian de Jong

In bijna heel Duitsland is of wordt het verplicht mondkapjes te dragen op bepaalde plekken. Woensdag besloten vijf deelstaten zich aan te sluiten bij de tien die dat al hadden besloten. Alleen in de deelstaat Bremen blijft het bij een dringend advies zonder plicht, melden Duitse media.

In de deelstaten is of wordt het de komende week verplicht om bedekking voor mond en neus te dragen in het openbaar vervoer. In de meeste deelstaten geldt de plicht ook voor winkels.

Grensgebied

Begin deze week kondigden de eerste deelstaten aan om bedekkende kapjes verplicht te stellen. Dinsdag en woensdag sloten de andere deelstaten zich daarbij aan, zo ook het aan Nederland grenzende Noordrijn-Westfalen. Daar zullen Nederlanders die in het grensgebied wonen en over de grens winkelen mondkapjes moeten dragen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu