Tot 20.00 uur geen NS-treinen door storing. Reizigers moesten uitstappen op eerstvolgende station. 'Busvervoer is geen optie'

Op het Hoofdstation in Groningen wordt het steeds drukker. Foto: 112 Groningen/ Patrick Wind

De NS verwacht dat het treinverkeer niet voor zondag 20.00 uur weer hervat gaat worden, zo meldt een woordvoerder. De prognose was eerder dat er tot 17.00 uur geen treinen zouden rijden door een technische storing, maar dit is nu bijgesteld. De reisadviezen in de NS Reisplanner zijn door de storing niet actueel en op stations kan zelfs geen enkele informatie gegeven worden over de treinen.

Alleen op trajecten van regionale vervoerders wordt gereden, al is de reisinformatie hier ook niet actueel. Er wordt nog altijd hard gewerkt aan een oplossing, zo meldt NS.

Als gevolg van de storing is het druk op onder meer Utrecht Centraal. Veel mensen wachten op de bankjes in de stationshal en er staan rijen voor de informatiebalies. De woordvoerder van de NS laat weten dat er inmiddels veel personeel is om de mensen van informatie te voorzien.

Alternatief

De NS adviseerde al eerder om de treinreis uit te stellen of een alternatief te zoeken als mensen al onderweg waren. Wie al bezig was met een reis, heeft in veel gevallen bij het eerstvolgende station de trein moeten verlaten.

Er is geen aanleiding om te denken dat het gaat om een mogelijke hack van het systeem, kan de NS verder melden. Het besluit om te stoppen met rijden is er een ,,dat je liever niet neemt”, maar niet alleen was er geen actuele reisinformatie voor reizigers, ook waren er achter de schermen problemen. Zo was het door de storing lastig om personeel en treinen opnieuw in te delen als er bijvoorbeeld ergens vertraging zou ontstaan.

Nieuws

Meest gelezen

menu