Na KPN verhoogt nu ook Ziggo prijs van abonnement: 2 euro extra per maand

Foto: ANP

Ziggo verhoogt per 1 juli zijn abonnementsprijzen. Bij vrijwel alle abonnementen die internet combineren met tv gaat de prijs per maand met 2 euro omhoog. De prijzen van abonnementen met alleen online tv veranderen niet. Eerder deze maand verhoogden KPN en XS4ALL ook al de abonnementsprijzen.

Alle Ziggo-abonnementen die een vaste internetverbinding combineren met tv-pakketten, worden 2 euro per maand duurder. Het Internet Giga & TV Max-abonnement, dat 99,50 euro per maand kost, verandert niet in prijs. De prijsverhoging komt exact een jaar na de vorige verhoging. Een jaar geleden ging de prijs van de meeste abonnementen met 2,50 euro per maand omhoog.

Ziggo geeft aan de prijzen dit jaar te verhogen wegens stijgend dataverbruik en investeringen in het netwerk, zo meldt de vergelijkingssite breedbandwinkel.nl. Ook zijn er forse investeringen gedaan in het zogenaamde Giganet-netwerk, het vernieuwde netwerk waarmee Ziggo een snelheid mogelijk maakt tot 1000 Mb. Na de uitrol in Utrecht, Hilversum en Den Haag heeft Ziggo een verdere uitrol tijdelijk opgeschort wegens maatregelen omtrent het coronavirus.

Abonnement wijzigen

De prijswijzigingen gelden voor alle Ziggo-klanten, ook voor klanten die onlangs een nieuw abonnement hebben afgesloten. De overeengekomen actiekortingen blijven hierbij behouden. Er zijn geen zenderwijzigingen bekendgemaakt en ook het beltarief blijft dit jaar ongewijzigd. Omdat Ziggo de prijs voor bestaande klanten aanpast en daarmee het contract wijzigt, kunnen klanten hun huidige contract opzeggen, ook als het eerste jaarcontract nog niet is afgelopen.

Ook KPN en XS4ALL verhogen de prijzen van hun vaste internetabonnementen per 1 juli. Die prijswijzigingen werden vorige week al bekendgemaakt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
menu