Na code geel ook vanmiddag kans op hagel, onweer en windstoten

Foto: ANP

Na de code geel die het KNMI voor donderdagavond afgaf, volgen vrijdagmiddag mogelijk weer hagel, onweer en windstoten in het binnenland. Pas morgen neemt de buiigheid af.

Dat meldt het weerinstituut. Donderdag gaf het KNMI nog code geel af voor dezelfde weersomstandigheden. Er werd gewaarschuwd voor onweersbuien die gepaard konden gaan met windstoten van 60 tot 70 kilometer per uur. De buien trokken 's avonds noordoostwaarts.

Blikseminslag, hagel en windstoten

De waarschuwing gold in de provincies Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Drenthe, Groningen, Friesland en voor de Waddeneilanden. Er was kans op blikseminslag, hagel en windstoten. ,,Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Mijd daarom open water en open gebied”, aldus het KNMI.

Voor vandaag geldt (nog geen) weerswaarschuwing. Ook volgens Weerplaza vallen vrijdag landinwaarts ‘pittige buien’, lokaal met hagel en onweer. Tussendoor schijnt de zon, maar warmer dan 15 graden wordt het morgen niet.

Zaterdag zien we hetzelfde weerbeeld met opnieuw buien waarbij een klap onweer kan voorkomen. Het wordt dan maximaal 13 graden. Vanaf de middag neemt de buiigheid af. Zondag blijft het op een enkele bui na droog en schijnt de zon van tijd tot tijd.

Nieuws

Meest gelezen

menu