Na stralend weekend ook in nieuwe week volop zon

Zondagmiddag op het strand bij Castricum: grote drukte door het zonnige weer. Foto: AS Media

Na een zonovergoten weekend mag Nederland zich ook in de nieuwe week opmaken voor veel zonneschijn. Dat is goed nieuws voor de mensen die vakantie hebben en er in eigen land op uit gaan.

Na de stormen en sombere dagen aan het einde van deze winter, ligt er nu dus meer zon in het verschiet. „Er is maandag nauwelijks bewolking en de zon kan net als in het weekend ongehinderd schijnen. In de avond neemt vanuit het westen wel de hoge bewolking toe”, aldus Raymond Klaassen van weerbureau Weerplaza. Daardoor is het dinsdag een stuk minder fraai dan afgelopen weekend en de maandag. Klaassen verwacht dinsdag ’veel bewolking en hier en daar wat lichte regen’.

Maar naar verwachting wordt het vanaf woensdag al weer beter. „Dan zien we een nieuw hogedrukgebied opbouwen boven de Noordzee, wat vanaf woensdag voor een paar dagen met droog weer en zonnige perioden zorgt. Richting het weekend verplaatst het hogedrukgebied zich als geheel naar het oosten en kunnen vanuit het westen weer storingen dichterbij komen.” Later op vrijdag levert dit mogelijk alweer de eerste buien op in ons land.

Nieuws

menu