Naar het buitenland? Minister Blok geeft advies: 'Vraag je goed af of je in onzekere coronawereld wel op reis wilt'

Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken (VVD) gisteren bij aankomst op het ministerie van Veiligheid en Justitie voor een overleg van de Ministeriele Commissie Crisisbeheersing (MCCb) over het coronavirus.

Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken (VVD) gisteren bij aankomst op het ministerie van Veiligheid en Justitie voor een overleg van de Ministeriele Commissie Crisisbeheersing (MCCb) over het coronavirus. Foto: ANP/Bart Maat

Nederlanders die snakken naar een vakantie in het buitenland moeten zich ‘goed afvragen of zij met de huidige onzekerheid wel op reis willen gaan’. Dat zegt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken. Volgens hem zullen er vanwege het coronavirus nog lange tijd ‘heel indringend rode letters’ bij de reisadviezen staan.

Met de boodschap wordt, zodra de grenzen van bijvoorbeeld onze buurlanden weer open gaan, gewaarschuwd dat de situatie in landen snel kan veranderen. ,,Ook als de situatie qua besmettingen onder controle lijkt, kan het zijn dat de stand van de gezondheidszorg reizen nog niet toestaat”, zei Blok vandaag in een Kamerdebat.

Mondkapje

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's