Nederlander hackt Twitteraccount Donald Trump opnieuw: 'Ik dacht 'oh god' toen ik was ingelogd'

Donald Trump. Foto: REUTERS

Een Nederlander heeft het Twitteraccount @realDonaldTrump van de Amerikaanse president Donald Trump voor de tweede keer gehackt. Trump gebruikte het wachtwoord ‘maga2020!’ (make america great again) en zou geen extra beveiliging hebben ingesteld, meldt Vrij Nederland.

De Nederlander is ethisch hacker Victor Gevers (44), die al vele duizenden datalekken en andere kwetsbaarheden op het internet heeft gemeld. Hij was een van drie Nederlandse hackers die er vier jaar geleden ook al in slaagden Trumps Twitter-account te hacken, ook toen een paar weken voor de verkiezingen.

,,Ik dacht ‘oh god’ toen ik was ingelogd”, vertelt Gevers tegen Vrij Nederland. ,,Ik wil juist dat het me niet lukt om binnen te komen, en al helemaal niet bij zo’n belangrijk account.”  Het account van de Amerikaanse president heeft 87 miljoen volgers en is een van de belangrijkste communicatiekanalen van Trump.

Waarschuwing

Het kostte Gevers op 16 oktober zeven pogingen om het wachtwoord van de Amerikaanse president te raden, zo stelt hij.  De hacker heeft screenshots gemaakt die volgens hem bewijzen dat hij toegang tot het account, hij heeft die ook aan het tijdschrift laten zien. Wie toegang heeft tot een account kan ook alle DM's (direct messages) downloaden. Dat heeft de hacker niet gedaan.

Wel heeft heeft hij op zoveel mogelijk manieren  geprobeerd de president en de mensen om hem heen ervan op de hoogte te stellen dat het account slecht was beveiligd. Het account was niet via zogenoemde tweestaps-verificatie beveiligd, maar alleen met een wachtwoord.

Op de waarschuwing van Gevers kwam geen reactie,  inmiddels is het wachtwoord wel aangepast.

Nieuws

Meest gelezen

menu