Negatief reisadvies voor Barcelona, waakzaamheid geboden in rest Spanje

Het Plaza de Cataluna treinstation in Barcelona. Foto: EPA

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor de stad Barcelona en de randgemeenten per direct aangepast van geel naar oranje.

Dat wil zeggen dat het risico op besmetting zodanig is toegenomen dat toerisme  dringend  wordt afgeraden. Mensen die in Barcelona zijn geweest, dienen in (thuis)quarantaine te gaan.

‘Als u nu in dit gebied bent, bedenk dan of u uw verblijf vroegtijdig wilt beëindigen’, aldus het ministerie. Naast Groot Barcelona is ook in het gewest Segrià (Lleida en omgeving) nog steeds een hoog risico op besmetting en daarom is ook voor die regio het advies oranje.

Waakzaamheid

Het ministerie raadt mensen die de stad Barcelona of een van de randgemeenten hebben bezocht dringend aan om bij terugkomst in Nederland 14 dagen in (thuis)quarantaine te gaan. Ook voor de rest van Spanje is waakzaamheid geboden. ‘Blijf waakzaam als u op vakantie gaat naar Spanje. Ontwikkelingen kunnen elkaar in hoog tempo opvolgen. Volg altijd de Nederlandse en de lokale coronaregels’, aldus het ministerie.

Ineens kleuren delen van Spanje oranje en rood op de Europese coronakaart. Britten die terugkeren moeten verplicht in quarantaine, Frankrijk raadt toerisme af en Nederland nu ook voor het gebied rond Barcelona. Hoe is het ter plekke ?

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu