Netflixtip van de week: Tiger King

Tiger King

Zenders en televisiekanalen storten een lawine van films, series en documentaires over ons uit. Sommige krijgen direct aandacht, maar veel ligt in het verborgene te flonkeren. Deze rubriek haalt elke week zo’n Netflix-juweel naar boven.

Mini-serie: Tiger King

Makers: Eric Goode, Rebecca Chailkin

Te zien op: Netflix

De grote katachtigen die rondlopen in Tiger King zijn de normaalste wezens die in beeld komen. De mensen in deze documentaireserie vormen de echte dierentuin.

Het draait om de strijd tussen een man die zich Joe Exotic noemt en die een sjofel wildpark heeft in Oklahoma, tegen Carole Baskin, die net zo’n park heeft, maar dan in Florida en zich inzet - zegt ze - voor het redden van dieren. Om hen heen een wereld van rare dierenliefhebbers.

Allemaal halvegaren, die goed zijn voor surrealistische plaatjes en bizarre gebeurtenissen: moorden, zelfmoorden, iemand raakt een arm kwijt, iemand zou aan de tijgers zijn gevoerd, iemand lijkt zijn eigen krokodillenverblijf in de fik te hebben gestoken. Het is verbazend dat de filmmakers zulk onthutsend materiaal kregen, en de hoofdpersonen zullen er niet bij mee zijn. Carole Baskin heeft al geprotesteerd. Net als de meeste Netflix-series is Tiger King te lang uitgesponnen, maar zoiets raars zie je niet snel nog een keer.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Netflixtip van de week
menu