Netflixtip van de week: Unorthodox

Unorthodox

Zenders en televisiekanalen storten een lawine van films, series en documentaires over ons uit. Sommige krijgen direct aandacht, maar veel ligt in het verborgene te flonkeren. Deze rubriek haalt elke week zo’n Netflix-juweel naar boven.

Mini-serie : Unorthodox

Maker: Anna Winger

Met: Shira Haas, Amit Rahav, Alex Reid

Te zien op: Netflix

In Unorthodox zien we twee werelden overlappen: die van de ultraorthodoxe, traditionele Joodse gemeenschap in Williamsburg (New York) en Berlijn, de wereld van de toekomst, zou je kunnen zeggen. Hoofdpersoon Esty staat er middenin als ze die eerste gemeenschap verlaat om een beter leven te vinden in Berlijn.

In Williamsburg is het Esty’s taak om zoveel mogelijk baby’s te krijgen en er te zijn voor haar man. Ondertussen mag ze veel niet, zoals muziek maken. Maar ze past hier niet. God vraagt te veel van haar, zoals ze het zelf omschrijft. En dus gaat ze weg.

Dit is de eerste Netflixserie in het Jiddisch en geeft – in elk geval volgens de makers zelf – een realistisch beeld van de afgesloten Joods orthodoxe gemeenschap in Williamsburg. En als je klaar bent met Unorthodox , kijk dan ook even Making Unorthodox , voor de nodige achtergrondinformatie die het verhaal nog meer diepte geeft.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Netflixtip van de week
menu