Nieuwe mutatie van het coronavirus ontdekt in Duits ziekenhuis

In Duitsland is een nog onbekende variant van het coronavirus opgedoken. Foto: Shutterstock

In een ziekenhuis in het Duitse skioord Garmisch-Partenkirchen in de deelstaat Beieren is een nog onbekende mutatie van het coronavirus ontdekt. 35 mensen zijn positief getest op de nieuwe variant.

Het is nog niet duidelijk of de mutatie besmettelijker is dan het oorspronkelijke Covid-19. Ook is niet bekend of het nieuwe virus gevaarlijker is. Dit wordt nu onderzocht in het Charité Ziekenhuis in Berlijn. De komende dagen komt naar verwachting meer duidelijkheid.

Coronatests

BR24 meldt dat de variant vorige week dinsdag aan het licht kwam tijdens het uitvoeren van coronatests. De testapparatuur gaf een ‘abnormaliteit’ aan: het sloeg niet aan op de bekende varianten van het coronavirus. Dat stelde ziekenhuisbestuurder Clemens Stockklausner tijdens een persconferentie.

Alle mensen die op dit moment in het ziekenhuis in Garmisch-Partenkirchen verblijven, inclusief het personeel, zijn dit weekend getest op het coronavirus. 73 van hen bleken besmet, waarvan 35 met de onbekende variant. De coronamaatregelen in het ziekenhuis zijn verscherpt, om verdere verspreiding te voorkomen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu