Nieuwjaarsduiken in Groningen en Drenthe? Hier moet je zijn (+interactieve kaart)

Gekkigheid tijdens de nieuwjaarsduik in Assen, in 2016. Foto: Archief Jaspar Moulijn

In badkleding of met een gek kostuum? In een opwelling met een boel vrienden of juist goed voorbereid? In Groningen en Drenthe zijn maandag op tal van plaatsen nieuwjaarsduiken.

Die vinden niet alleen plaats onder de vlag van Unox maar zijn ook georganiseerd door vrijwilligersorganisaties. Veel plaatsen, zoals Delfzijl, Nieuwe Pekela en Assen draaien al een poosje mee.

Dat geldt ook voor De Wijk, waar motorclub de Antrappers de duik voor de veertiende keer organiseert. Zoals elk jaar gaat de opbrengst naar goede doelen. Deze keer is gekozen voor Stichting Sint in De Wijk. Een tweede bijdrage is voor de bouw van een uitkijktoren in het Reestdal.

Beleef Lauwersoog

Op de eerste dag van 2018 is Lauwersoog voor het eerst een officiële Unox-duikplaats. ,,We hebben wel eens vaker een nieuwjaarsduik gehad, maar nog niet op deze manier’’, vertelt medeorganisator Corryna Smit van Beleef Lauwersoog. Bij restaurant Het Booze Wijf kunnen maximaal honderd deelnemers het koude Lauwersmeer in. Of dat aantal wordt gehaald, is volgens Smit afwachten. ,,We laten ons verrassen.’’

In hoeverre het weer meewerkt, valt te bezien. Volgens de voorspellingen komen de temperaturen niet boven de tien graden en bestaat een behoorlijke kans op neerslag. Wie zich daardoor niet wil laten weerhouden: kijk hieronder voor een locatie bij jou in de buurt.

Nieuws

Meest gelezen

menu