Nog steeds neemt aantal coronapatiënten in ziekenhuizen toe. Vandaag negentien nieuwe patiënten op intensive care

Daling aantal nieuwe coronabesmettingen zet door in augustus ANP

In de afgelopen 24 uur zijn negentien nieuwe patiënten opgenomen op de intensive cares in Nederland.

Op de verpleegafdelingen werden 62 nieuwe opnames van mensen met Covid-19 geregistreerd. Het totaal aantal opgenomen coronapatiënten bedraagt 683, zestien meer dan zaterdag.

Dat blijkt zondag uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Corona verliest terrein

Op de intensive cares van de Nederlandse ziekenhuizen liggen nu 187 coronapatiënten, zes meer dan een dag eerder. Op de verpleegafdelingen gaat het om 496 mensen die Covid-19 onder de leden hebben, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er tien meer dan zaterdag.

Een paar weken geleden behandelden de ziekenhuizen iets meer dan 200 coronapatiënten. Daarna nam het aantal besmettingen een flinke vlucht, en met enige vertraging ook het aantal coronapatiënten dat werd opgenomen in ziekenhuizen.

Het coronavirus verliest na de sterke opleving van enkele weken inmiddels weer snel terrein.

Laagste aantal besmettingen sinds 6 juli

Tussen zaterdag- en zondagochtend zijn er 2350 nieuwe coronabesmettingen aan het licht gekomen. Daarmee zet de daling van het aantal nieuwe besmettingen bij de start van de maand augustus door; het is het laagste aantal sinds 6 juli, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Een week geleden werden er op zondag nog 4611 besmettingen vastgesteld, de week daarvoor 10.191. In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 24.509 positieve tests, gemiddeld zo’n 3501 per dag. Het cijfer van zondag ligt daar dus een stuk onder.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu