Minder beschermd op vakantie? Drenthe, Groningen en Friesland hebben als eerste zomervakantie en dan zijn er minder vaccinaties tegen corona gezet

Groningen, Drenthe en Friesland hebben pech: de regio Noord heeft als eerste zomervakantie. En de zorgeloze zomer zonder maatregelen komt pas als het vaccinatieprogramma (bijna) afgerond is. Hoe zit het daarmee?

Vanaf Schiphol vertrokken halverwege april 189 vakantiegangers naar Rhodos voor een testvakantie. Doel was om te kijken of een testprotocol het mogelijk maakt ondanks de coronapandemie te reizen.

Vanaf Schiphol vertrokken halverwege april 189 vakantiegangers naar Rhodos voor een testvakantie. Doel was om te kijken of een testprotocol het mogelijk maakt ondanks de coronapandemie te reizen. Foto: ANP

Op 10 juli is het al zover. Dan begint in de vakantieregio Noord (Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel, Flevoland en Noord-Holland) de zomervakantie. Dat is pech, want tegen die tijd zijn er waarschijnlijk minder mensen gevaccineerd dan in de weken daarna.

menu