OM stelt onderzoek in na uitlatingen Johan Derksen in tv-programma Vandaag Inside. 'Dit kan slachtoffers zedenfeiten ook na lange tijd diep raken'

Johan Derksen. Foto: ANP

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de beweringen van Johan Derksen in het televisieprogramma Voetbal Inside onderzoeken en roept betrokkenen op hun verhaal te doen.

Dat laat de hoofdofficier van het parket Noord-Nederland donderdag weten.

Waarheidsvinding mogelijk strafbare gedragingen

Het onderzoek is gericht op uitvinden wat er klopt van de mogelijk strafbare gedragingen waarover Derksen dinsdag en woensdag vertelde in het programma. Het OM roept betrokkenen op, voor zover dat nog mogelijk is, hun verhaal te doen.

Johan Derksen vertelde in de uitzending van dinsdagavond hoe hij als 22-jarige een bewusteloze vrouw een kaars tussen haar benen stak. Woensdagavond nuanceerde hij dit verhaal. Hij vertelde dat hij de vrouw niet penetreerde met de kaars, maar de kaars rechtop tussen haar benen had gezet.

'Zeer af te keuren grensoverschrijdend gedrag'

'Duidelijk is dat hier sprake is van zeer af te keuren grensoverschrijdend gedrag', meldt het OM. 'Daarbij is ook de wijze waarop er in het tv-programma over gesproken wordt bijzonder kwetsend. Dit kan slachtoffers van zedenfeiten ook na een lange tijd diep raken.'

Het OM zal de resultaten van het onderzoek beoordelen op hun strafrechtelijke relevantie. Daarbij moet rekening worden gehouden met verjaringstermijnen.

 

Nieuws

menu