De wereld werd overvallen door een pandemie. En ineens blijkt het heel handig als je goed gedijt op rustig thuis zijn. 2020 is het jaar van de introvert

Veel thuisblijven, niet in groepen afspreken, alleen de deur uitgaan en hobby’s omarmen waarbij je geen gezelschap nodig hebt: 2020 in een sociale notendop. Voor veel mensen was contactarm altijd al de normaalste zaak van de wereld. Ongemerkt en stilletjes was dit het jaar van de introvert.

De wereld werd overvallen door een pandemie. En ineens is het een groot voordeel als je introvert bent, goed gedijt op alleen zijn en je jezelf thuis prima kunt vermaken.

De wereld werd overvallen door een pandemie. En ineens is het een groot voordeel als je introvert bent, goed gedijt op alleen zijn en je jezelf thuis prima kunt vermaken. Foto: Shutterstock

‘We moet dit samen doen’, ‘we hebben het allemaal moeilijk en missen het contact met collega’s, familie, vrienden’, ‘bedenk andere manieren om het leven samen leuk te houden, zoals een pubquiz via zoom’ – zomaar wat uitspraken waarmee we het afgelopen jaar om de oren werden geslagen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's