Onweer trekt over Nederland. Waarschuwing voor wateroverlast, hagel en zware windstoten. Het dondert en bliksemt al in delen van Drenthe, ontspringt Groningen de dans?

KNMI waarschuwt voor kans op onweer met hagel en windstoten. Foto: ANP

Stevige onweersbuien trekken sinds vanmiddag het land binnen. Ook in Drenthe is het donderdagavond op verschillende plaatsen onrustig.

Plaatselijk kunnen deze buien voor wateroverlast, hagel en zware windstoten zorgen, meldt Weerplaza. De buien kunnen snel ontstaan, waarschuwt het meteorologisch instituut. Er kan zo'n 30 tot 40 millimeter neerslag vallen in korte tijd.

Vanuit Drenthe komen de eerste meldingen van flinke (onweers)buien binnen. Zo dondert en bliksemt het in Westerbork en komt het water in bepaalde delen van Emmen met bakken uit de hemel. De provincie Groningen lijkt de dans donderdagavond nog te ontspringen.

Code geel of oranje

Ook de zuiderburen houden het momenteel niet droog. In alle Vlaamse provincies en Waals-Brabant geldt code geel of code oranje. Naast bakken water zijn daar lokaal ook hagelbuien en hevige rukwinden mogelijk.

Vooralsnog houdt het Nederlandse KNMI het bij code geel voor het hele land.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu