Ook reiziger uit Nederland moet vanaf zaterdag verplicht in zelfisolatie in Verenigd Koninkrijk om verspreiding corona tegen te gaan

Reizigers uit Nederland en meerdere andere landen moeten vanaf zaterdag verplicht veertien dagen in zelfisolatie als ze naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Foto: ANP

Reizigers uit Nederland en meerdere andere landen moeten vanaf zaterdag verplicht veertien dagen in zelfisolatie als ze naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Die maatregel is bedoeld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maakte de Britse minister van Transport Grant Shapps bekend.

Shapps zei op Twitter dat de quarantaineplicht nu ook gaat gelden voor reizigers uit onder meer Nederland, Aruba, Frankrijk, Monaco en Malta. ,,Als u zaterdag na 04:00 uur (05:00 Nederlandse tijd) vanaf deze bestemmingen arriveert in het VK, moet u veertien dagen in zelfisolatie”, waarschuwde hij.

Zwaar getroffen

Het Verenigd Koninkrijk behoort tot de landen die wereldwijd het zwaarst zijn getroffen door de pandemie. Bij ruim 315.000 mensen is vastgesteld dat ze het virus hebben opgelopen en meer dan 41.000 patiënten zijn overleden.

Nieuws

menu