Op Mallorca verongelukte Nederland is oud-voetballer Jong Vitesse

Mourad Lamrabatte. Foto: De Telegraaf

De man die donderdag op Mallorca bij een ongeval is omgekomen, blijkt de 31-jarige voormalig aanvaller van Jong Vitesse Mourad Lamrabatte te zijn.

Lamrabatte zou zijn overleden nadat hij van een hoge klif was gesprongen. Dat was in het zuidwestelijke deel van het eiland. Mourad zou zijn sprong verkeerd hebben ingeschat en op rotsen zijn terechtgekomen en erna in het water zijn beland.

Vitesse laat op Twitter weten „het droevige bericht” te hebben ontvangen dat Mourad Lamrabatte is overleden. „We wensen familie en vrienden veel sterkte en kracht toe”, aldus de club.

Marokkaanse leeuw

Nabestaanden en vrienden van de ex-Jong-Vitesse speler krijgen talloze steunbetuigingen vanuit de sportwereld. Niet alleen oud-collega-voetballers delen in het rouwproces. Lamrabatte was ook actief in de vechtsport. Zijn trainer Mesut Cam deelde een in memoriam bericht op Facebook. ’We zullen je missen, Mourad. Ik noemde je altijd de Marokkaanse leeuw. Zo zal je ook voor mij altijd blijven.’

Als voetballer was zijn achternaam Besselink, nadien heeft hij die laten veranderen in Lamrabatte. De 31-jarige sportman sprong donderdagmiddag voor de ogen van zijn vriendin en twee jonge kinderen van een ongeveer 25 meter hoge klif op de Malgrats-eilanden. Zijn vriendin filmde de sprong met haar mobieltje vanuit een boot en zag hoe hij tegen de rotsen sloeg en daarna in zee verdween.

Fanatiek sportman met hart op de juiste plek

Lamrabatte was een bekend en fanatiek sportman in Arnhem en omstreken. In zijn jeugd kwam hij onder andere uit voor NEC, AGOVV, Go Ahead Eagles en Jong Vitesse. Lamrabatte droeg tijdens het seizoen 2010/2011 het shirt van Vitesse, waar hij deel uitmaakte van de beloftenploeg. Hij voetbalde daar onder de Groninger Gerry Hamstra, nu technisch manager bij Ajax, en won dat seizoen ook de beloftenbeker. Hij speelde daar met onder meer Davy Propper, Marco van Ginkel en Ismaïl Aisatti.

Na zijn carrière in de voetballerij, koos de sportman in Arnhem voor een loopbaan als kickbokser. Daar bouwde hij een naam op als een harde, gepassioneerde trainer met het hart op de juiste plek. Mourads leerlingen herinneren hem als een fanatiek sportman met het hart op de juiste plek, zo schrijft zijn trainer.

Nieuws

Meest gelezen

menu