Op helft van ic's geen coronapatiënten meer, nog 55 mensen krijgen acute zorg

Een coronapatiënt op de intensive care (IC) van het HMC Westeinde ziekenhuis. Foto: ANP

Het aantal coronapatiënten dat op de intensive care ligt, is met twee gedaald naar 55. Op meer dan de helft van de ic’s liggen geen patiënten meer met Covid-19. De afgelopen 24 uur kreeg het RIVM één nieuwe melding van een sterfgeval binnen. Ook kwamen er drie nieuwe ziekenhuisopnames bij.

Gisteren ging het nog om acht gemelde sterfgevallen. Het totale dodental staat hiermee op 6090. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met één ten opzichte van gisteren. Toen waren het er twee. Buiten de ic liggen nu 221 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis. 

Het aantal besmettingen is in het afgelopen etmaal gestegen met 98. Het totaal aantal Nederlanders dat besmet is (geweest) met het virus komt hiermee op 49.593. In het ziekenhuis zijn nu in totaal 11.849 mensen opgenomen (geweest).

Het werkelijke aantal doden ligt aanzienlijk hoger, omdat lang niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen soms pas dagen later doorgegeven. Ook ligt het werkelijke aantal infecties waarschijnlijk een stuk hoger.

Zeventig en ouder

Van de mensen die in Nederland aan het virus zijn bezweken, was bijna 90 procent ouder dan 70 jaar. Van de jongere mensen die aan de longziekte Covid-19 zijn overleden, leed bijna 70 procent aan een onderliggende aandoening, zoals diabetes, hart- en vaatziekten of een chronische longaandoening.

De afgelopen twee weken zijn bij het RIVM 70 sterfgevallen gemeld. De provincie met de meeste overlijdens, 26, was Zuid-Holland. In Groningen, Friesland en Drenthe is al twee weken geen enkele melding van een sterfgeval als gevolg van het coronavirus gedaan.

Ook werd daar niemand meer in het ziekenhuis opgenomen met Covid-19. In Zeeland en Flevoland zijn de laatste twee weken evenmin ziekenhuisopnames geregistreerd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu