Op vakantie in Denemarken? Dit moet je weten over corona in het hotel of op de camping (een overzicht van alle coronamaatregelen)

Denemarken. Foto: Shutterstock

Zijn vakanties in Denemarken al (beperkt) mogelijk? Wat zijn de coronaregels en waar moet je rekening mee houden in de zomer van 2020? Een handig overzicht met de maatregelen tegen Covid-19.

Kun je ondanks het coronavirus op vakantie in Denemarken?

Ja, dat kan. Als toerist moet je aantonen dat je een verblijf van minimaal zes nachten in Denemarken hebt geboekt. Als je geen toerist bent, maar een andere ‘geldige reden’ hebt om het land binnen te komen, zoals een zakenreis, een bezoek aan een familielid of een doorreis, geldt de voorwaarde van zes nachten niet. Klik hier voor de Engelstalige lijst met geldige redenen van de Deense politie.

In Denemarken is 1 meter afstand houden genoeg. Mondkapjes hoef je alleen op vliegvelden te dragen.

Geldt dit ook voor Groenland en de Faeröer, die ook tot het Koninkrijk Denemarken behoren?

Nee, in beide koninkrijksdelen geldt nog code oranje en zijn buitenlandse toeristen niet welkom.

Wat is er allemaal open in Denemarken?

Heel erg veel. Supermarkten, winkels, tankstations, attractieparken, theaters, concertzalen, bioscopen, musea en stranden. Hotels, en restaurants zijn open, tafels staan 1 meter uit elkaar. Je mag met maximaal tien mensen aan één tafel zitten. Campings zijn open, reserveren verplicht.

En wat zit er nog dicht in Denemarken?

Nu zijn er nog geen kermissen en dorpsfeesten, maar die zijn vanaf 1 augustus weer toegestaan.

Hoe werkt het bij de Deense douane?

Er kan bij de grens gevraagd worden naar je boekingspapieren, waarin moet worden aangetoond dat je minimaal zes nachten in het land wil blijven.

Wat is het officiële reisadvies voor Denemarken?

Denemarken heeft als reisadvies een kleurcode geel. Dat betekent dat je op vakantie naar Denemarken kunt, maar dat het verstandig is om goed op te blijven letten. Regionale uitbraken van corona kunnen de situatie snel laten veranderen. (De Reisapp van Buitenlandse Zaken biedt actuele reisadviezen.)

Dit overzicht is geactualiseerd op 15 juli 2020. De informatie is afkomstig van de ANWB en het ministerie van Buitenlandse Zaken .

Nieuws

Meest gelezen

menu