Op vakantie in Luxemburg? Dit moet je weten over corona in het hotel of op de camping (een overzicht van alle coronamaatregelen)

Het Kasteel van Vianden in Luxemburg is geopend (maar je moet wel een mondkapje dragen). Foto: Unplash/Thibault Milan

Zijn vakanties in Luxemburg al (beperkt) mogelijk? Wat zijn de coronaregels en waar moet je rekening mee houden in de zomer van 2020? Een handig overzicht met de maatregelen tegen Covid-19.

Kun je ondanks het coronavirus op vakantie in Luxemburg?

Dat kan. Je moet wel overal afstand houden (2 meter). In het openbaar vervoer is het verplicht om een mondkapje te dragen. Dat geldt ook voor openbare ruimtes als 2 meter afstand houden niet mogelijk is.

Reizen tussen Duitsland en Luxemburg is minder makkelijk. Duitsland heeft de regels verscherpt omdat het aantal besmettingen in Luxemburg oploopt. Reizigers die uit Luxemburg komen, moet in Duitsland twee weken in quarantaine.

Wat is er allemaal open in Luxemburg?

Bijna alles: supermarkten, drogisterijen en andere winkels en tankstations. Ook de hotels en campings, net als attractieparken, musea, bibliotheken, bioscopen en theaters. In restaurants mag je met maximaal 4 personen aan tafel zitten. Bij binnenkomst is het dragen van een mondkapje verplicht.

Hoe werkt het bij de douane in Luxemburg?

Toeristen zijn welkom. De in- en uitreisbeperkingen zijn opgeheven, maar het kan zijn dat je aan de grens op symptomen van het coronavirus wordt gecontroleerd.

Wat is het officiële reisadvies voor Luxemburg?

Luxemburg heeft als reisadvies een kleurcode geel. Dat betekent dat je op vakantie naar Luxemburg kunt maar dat het verstandig is om goed op te blijven letten. Regionale uitbraken van corona kunnen de situatie snel laten veranderen. (De  Reisapp van Buitenlandse Zaken  biedt actuele reisadviezen.)

Dit overzicht is geactualiseerd op 14 juli 2020. De informatie is afkomstig van de ANWB en het ministerie van Buitenlandse Zaken .

Nieuws

menu