Op vakantie in Noorwegen? Dit moet je weten over corona in het hotel of op de camping (een overzicht van alle coronamaatregelen)

Noorwegen Foto: Shutterstock

Zijn vakanties in Noorwegen al (beperkt) mogelijk? Wat zijn de coronaregels en waar moet je rekening mee houden in de zomer van 2020? Een handig overzicht met de maatregelen tegen Covid-19.

Kun je ondanks het coronavirus op vakantie in Noorwegen?

Ja, dat kan, sinds kort zijn de in- en uitreisbeperkingen opgeheven, op voorwaarde dat de toeristen in een land of regio wonen waar het besmettingsniveau acceptabel is. De lokale maatregelen die genomen waren tegen de verspreiding van het coronavirus zijn versoepeld. Je moet een afstand van 1 meter aanhouden. Mondkapjes zijn niet verplicht.

Je mag alleen met mensen van je eigen huishouden in de auto. Niet alle veerboten varen, dus neem contact op met de veerdienst die je wilt gebruiken. Het openbaar vervoer wordt, maar gebruik ervan wordt afgeraden.

Wat is er allemaal open in Noorwegen?

Bijna alles. Supermarkten, winkels, tankstations, attractieparken, bioscopen en stranden. Hotels en restaurants zijn ook open, maar interne fitnesscentra in en zwembaden in hotels zijn dicht. Campings zijn open.

En wat zit er nog dicht in Noorwegen?

Veel musea, theaters en concertzalen zijn dicht. Groepen groter dan 50 personen zijn verboden..

Hoe werkt het bij de Noorse douane?

Houd rekening met mogelijke grenscontroles bij Denemarken en Duitsland. Het kan zijn dat je aan de grens op symptomen wordt gecontroleerd.

Wat is het officiële reisadvies voor Noorwegen?

Noorwegen heeft als reisadvies een kleurcode geel. Dat betekent dat je op vakantie naar Noorwegen kunt, maar dat het verstandig is om goed op te blijven letten. Regionale uitbraken van corona kunnen de situatie snel laten veranderen. (De Reisapp van Buitenlandse Zaken biedt actuele reisadviezen.)

Dit overzicht is geactualiseerd op 15 juli 2020. De informatie is afkomstig van de ANWB en het ministerie van Buitenlandse Zaken .

Nieuws

menu