Op vakantie in Oostenrijk? Dit moet je weten over corona in het hotel of op de camping (een overzicht van alle coronamaatregelen)

Op vakantie in Oostenrijk ondanks corona? Dat kan, bijvoorbeeld naar het plaatsje Hallstatt. Foto: Unsplash / Joss Woodhead

Zijn vakanties in Oostenrijk al (beperkt) mogelijk? Wat zijn de coronaregels en waar moet je rekening mee houden in de zomer van 2020? Een handig overzicht met de maatregelen tegen Covid-19.

Kun je ondanks het coronavirus op vakantie in Oostenrijk?

Ja, dat kan. Je moet wel overal afstand houden. Sinds 24 juli zijn mondkapjes weer verplicht in winkels, banken, openbaar vervoer, taxi's, stoeltjesliften en alle medische instellingen. Deze regel geldt niet voor kinderen onder de 6 jaar en ook voor mensen met bepaalde ziektes zoals astma.

Wat is er allemaal open in Oostenrijk?

Bijna alles. Denk aan supermarkten, drogisterijen en veel andere winkels. Ook tanken levert geen problemen op. Restaurants zijn open, maar je moet wel de regels voor afstand houden in acht nemen. Ook is reserveren verplicht en dragen de obers mondkapjes.

Overnachten in een hotel is mogelijk. Het personeel draagt een mondkapje, je moet afstand houden en mag niet contant betalen. Verder kun je gewoon naar musea, concertzalen en theaters (maar afstand houden).

Campings zijn open, maar er gelden wel beperkingen. In ieder geval geldt: afstand houden. Personeel draagt een mondkapje. Je kunt niet contant betalen.

De stranden bij de meren zijn toegankelijk. Je moet er minimaal een meter afstand houden. De meeste attractieparken zijn ook weer open, net als dierentuinen.

En wat zit er nog dicht in Oostenrijk?

Bijna niks. Hooguit een attractiepark. Het is dus raadzaam om even vooraf te informeren als je ergens heen wilt.

Hoe werkt het bij de Oostenrijkse douane?

Voor Nederlandse reizigers gelden geen bijzondere in- of uitreisbeperkingen door het coronavirus. Alleen voor reizigers uit Portugal, Zweden, Bulgarije, Roemenië en niet-EU landen zijn er nog steeds toegangsbeperkingen.

Wat is het officiële reisadvies voor Oostenrijk?

Oostenrijk heeft als reisadvies een kleurcode geel. Dat betekent dat je op vakantie naar Oostenrijk kunt maar dat het verstandig is om goed op te blijven letten. Regionale uitbraken van corona kunnen de situatie snel laten veranderen. (De Reisapp van Buitenlandse Zaken biedt actuele reisadviezen.)

Dit overzicht is geactualiseerd op 5 augustus 2020. De informatie is afkomstig van de ANWB en het ministerie van Buitenlandse Zaken .

Nieuws

Meest gelezen

menu