Op vakantie in Portugal? Dit moet je weten over corona in het hotel of op de camping (een overzicht van alle coronamaatregelen)

Porto. Foto: Shutterstock

Zijn vakanties in Portugal al (beperkt) mogelijk? Wat zijn de coronaregels en waar moet je rekening mee houden in de zomer van 2020? Een handig overzicht met de maatregelen tegen Covid-19.

Kun je ondanks het coronavirus op vakantie in Portugal?

Dan kan. Portugal heeft zijn grenzen geopend voor toeristen, met uitzondering van de regio Lissabon, waar nog code oranje geldt. Er gelden wel maatregelen. Zo moet je 2 meter afstand houden van andere mensen. In het openbaar vervoer en in gesloten ruimtes zijn mondkapjes verplicht. Groepsvorming van meer dan 20 personen is verboden, in de regio Lissabon mogen niet meer dan 10 mensen bij elkaar zijn.

Geldt dat ook voor de Portugese eilanden?

Nee. Als je naar de Azoren en Madeira wilt, moet je een document van een erkend gezondheidsinstituut kunnen tonen, waaruit blijkt dat je in de 72 uur voorafgaand aan aankomst een Corona-test met negatief resultaat hebt gedaan. Als je niet getest bent, word je gevraagd een (vervolg) test te doen en de resultaten af te wachten in je hotel of appartement, totdat de testresultaten negatief zijn bevonden. De autoriteiten proberen het resultaat zo snel mogelijk beschikbaar te hebben.

Wat is er allemaal open in Portugal?

Supermarkten, drogisterijen, winkels tot 400 m2, tankstations, dierentuinen. Restaurants mogen de helft van het aantal tafeltjes neerzetten en moeten om 23.00 uur dicht. Sommige hotels en campings zijn open, maar informeer altijd vantevoren. Musea, concertzalen en theaters zijn beperkt open. Reserveren, mondkapjes vooraf en 2 meter afstand houden verplicht. Ook stranden mogen een beperkt aantal bezoekers ontvangen.

En wat zit er nog dicht in Portugal?

Attractieparken, veel hotels en campings, op wel geopende campings kan het gemeenschappelijke sanitair gesloten zijn.

Hoe werkt het bij de Portugese douane?

Met uitzondering van de Azoren en Madeira (zie hierboven), zijn er geen speciale maatregelen bij de douane.

Wat is het officiële reisadvies voor Portugal?

Portugal heeft als reisadvies een kleurcode geel, met uitzondering van de regio rond Lissabon (Lisboa e Vale do Tejo). Vanwege een lokale uitbraak van het coronavirus blijft het reisadvies daar‘oranje’. Dat betekent dat daar alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Als je vanuit de regio Lissabon terugkomt in Nederland is het dringende advies om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.Lees hier de Portugese informatie over corona.
(De  Reisapp van Buitenlandse Zaken biedt actuele reisadviezen.)

Dit overzicht is samengesteld op 15 juli 2020. De informatie is afkomstig van de ANWB en het ministerie van Buitenlandse Zaken .

Nieuws

Meest gelezen

menu