Op vakantie in Zwitserland? Dit moet je weten over corona in het hotel of op de camping (een overzicht van alle coronamaatregelen)

Het berglandschap rond de Matterhorn. Je kunt ook in coronatijd met een gerust hart naar Zwitserland afreizen. Foto: Unplash/Ricardo Frantz

Zijn vakanties in Zwitserland al (beperkt) mogelijk? Wat zijn de coronaregels en waar moet je rekening mee houden in de zomer van 2020? Een handig overzicht met de maatregelen tegen Covid-19.

Kun je ondanks het coronavirus op vakantie in Zwitserland?

Dan kan. Zwitserland heeft zijn grenzen geopend voor toeristen. Er gelden wel maatregelen. Zo moet je ook hier 1,5 meter afstand houden. In het openbaar vervoer en in contactberoepen zijn mondkapjes aanbevolen. Bij demonstraties zijn ze verplicht.

Wat is er allemaal open in Zwitserland?

Supermarkten, drogisterijen, winkels, tankstations, hotels, campings en attractieparken. Ook uit eten is geen probleem. Ben je met meer dan 4 personen dan moet je je contactgegevens achtergelaten.

Musea, concertzalen en bioscopen zijn geopend voor wie afstand houdt, een mondkapje draagt en desgevraagd zijn/haar coontactgegevens achter laat.

En wat zit er nog dicht in Zwitserland?

Niets eigenlijk. Tot 31 augustus zijn shows met meer dan 1000 personen nog niet toegestaan. 

Hoe werkt het bij de Zwitserse douane?

Het kan zijn dat je bij de grens wordt gecontroleerd op symptomen van het coronavirus.

Wat is het officiële reisadvies voor Zwitserland?

Zwitserland heeft als reisadvies een kleurcode geel. Dat betekent dat je op vakantie naar Zwitserland kunt maar dat het verstandig is om goed op te blijven letten. Regionale uitbraken van corona kunnen de situatie snel laten veranderen. (De  Reisapp van Buitenlandse Zaken biedt actuele reisadviezen.)

Dit overzicht is samengesteld op 15 juli 2020. De informatie is afkomstig van de ANWB en het ministerie van Buitenlandse Zaken .

Nieuws

Meest gelezen

menu