Op vakantie in tijden van corona? Dit zijn de groene en gele reisadviezen per Europees vakantieland. Bekijk ze op deze kaart (update 27/7)

Nederland heeft de reisadviezen voor landen binnen de EU versoepeld. Met ingang van 27 juli gelden nieuwe regels. Alle landen zijn nu groen of geel.

Foto:

Foto: ANP/ Hollandse Hoogte

Cyprus, Spanje, Portugal en Andorra gaan door de nieuwe regels van oranje naar geel. Landen in Europa gaan pas op oranje als er een gevaarlijke virusvariant uitbreekt.

Reizen buiten Europa

De regels voor reizen buiten Europa blijven hetzelfde. Daardoor zijn Turkije (buiten Europa) en het Verenigd Koninkrijk (geen EU-lid) op 27 juli nog steeds oranje. Bekijk hier de regels voor reizen buiten Europa.

Coronabewijs verplicht bij terugkeer uit een geel land

Vanaf 8 augustus heb je een coronabewijs nodig als je terugkomt uit een geel land in Europa of als je terugkeert uit elk land buiten Europa. Die verplichting geldt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Een coronabewijs is een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een testbewijs. Bij binnenkomst in Nederland kun je gecontroleerd worden (ook als je met de auto reist).

Zijn wij nog wel welkom in de vakantielanden?

Nederland versoepelt de reisadviezen, maar andere landen kunnen nog steeds eisen stellen ten aanzien van testuitslagen, vaccinaties en quarantainemaatregelen. De ANWB publiceert de coronaregels per vakantieland. Ga naar de ANWB Reiswijzer voor de actuele informatie per land.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu