Opgepakte anti-lockdownactivisten weer vrij met boete van 390 euro

De demonstratie tegen de coronamaatregelen op de Koekamp in Den Haag werd eerder beëindigd door burgemeester Johan Remkes. Foto: Regio 15

De anti-lockdownactivisten die gisteren werden aangehouden bij een demonstratie in Den Haag, zijn weer vrijgelaten. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente Den Haag. In totaal werden er 81 betogers opgepakt. Zij kregen een boete van 390 euro.

Rond de driehonderd activisten demonstreerden gisteren in Den Haag tegen de coronamaatregelen die die in Nederland van kracht zijn. Het protest was van tevoren niet aangemeld. Toen bekend werd dat er demonstranten in Den Haag waren, wees de Haagse burgemeester Johan Remkes de Koekamp bij het Malieveld aan als locatie waar het protest mocht verdergaan.

Als voorwaarde werd wel van de demonstranten verwacht dat zij minimaal anderhalve meter afstand van elkaar hielden en naar de politie luisterden. Dat gebeurde niet. Daarop besloot Remkes het protest eerder te beëindigen.

Politiebureau

De demonstratie liep vervolgens uit de hand. 81 activisten werden opgepakt omdat zij zich niet hielden aan de regels en niet naar de politie luisterden. Ze werden in HTM-bussen naar het politiebureau gebracht. Op beelden die actievoerders zelf maakten, was te zien hoe druk het in de voertuigen is en dat er geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden. Volgens een politiewoordvoerder werd wel geprobeerd zoveel mogelijk de mensen te verspreiden.

De boete van 390 euro had volgens de gemeentewoordvoerder dan ook niet te maken met de coronamaatregelen. ,,Als dit drie maanden geleden was gebeurd, hadden ze precies dezelfde boete gekregen.”

Nieuws

Meest gelezen

menu