Opnieuw brand bij 5G-zendmast, deze keer in Noord-Brabant

De politie houdt rekening met brandstichting. Foto: Christian Traets

Bij een zendmast in het Noord-Brabantse Standdaarbuiten heeft gisteravond brand gewoed. De politie houdt rekening met brandstichting en zoekt getuigen die iets van het voorval hebben gezien. De brandweer kon de brand snel blussen.

De politie en de brandweer noemen het in brand steken van de zendmasten ‘zorgelijk en onacceptabel’. Het uitvallen van zendmasten kan namelijk gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van de hulpdiensten.

Mogelijk zijn de brandstichtingen acties tegen de uitrol van het 5G-netwerk. Actievoerders stellen dat de straling van antennes slecht is voor gezondheid en milieu. Hiervoor bestaat geen enkel bewijs. Ook zou door sommigen worden gesuggereerd dat er een verband is tussen 5G en het coronavirus.

Drie verdachten opgepakt

In het onderzoek naar de zendmastbranden zijn inmiddels drie verdachten aangehouden. Gisteren werd een 30-jarige man uit Swifterbant opgepakt. Hij wordt verdacht van het in brand steken van een zendmast in Dronten, op 10 april aan de Guldendreef. De mast werd volledig verwoest. De man zit vast voor verhoor. De politie onderzoekt of hij bij meerdere branden betrokken is geweest.

Vorige week pakte de politie al twee vermeende brandstichters op. Het gaat om een 24-jarige man uit Swifterbant (ook verdacht voor de brandstichting in Dronten) en een 34-jarige Groninger. Opvallend genoeg ging er na de arrestatie van de man uit Swifterbant in die plaats een zendmast in de fik, dat gebeurde op koningsdag.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
menu