Opnieuw iets minder coronapatiënten in ziekenhuizen

Opnieuw iets minder coronapatiënten in ziekenhuizen ANP

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is dinsdag voor de tweede dag op rij iets gedaald. Voor de vijfde opeenvolgende dag liggen er minder dan 2800 mensen met Covid-19, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

In de ziekenhuizen liggen nu in totaal 2744 coronapatiënten, vier minder dan maandag. Op de intensive cares nam het aantal Covidpatiënten wel iets toe, met vier tot 634. Op de verpleegafdelingen liggen 2110 patiënten met de longaandoening. Dat zijn er acht minder dan een dag eerder.

 

Het afgelopen etmaal zijn er 47 nieuwe patiënten met corona opgenomen op de ic's. Op de verpleegafdelingen werden 251 nieuwe Covidpatiënten binnengebracht.

Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, wees maandag op de daling van het aantal nieuwe coronapatiënten dat elke dag wordt opgenomen. Maar dat heeft volgens hem pas na een tijdje effect op de druk in de ziekenhuizen. Pas als er dagelijks minder dan twintig nieuwe coronapatiënten op de ic's worden opgenomen, daalt de bezetting dusdanig dat de reguliere zorg weer kan worden opgepakt.

Nieuws

Meest gelezen

menu