Formatie nieuw kabinet zit muurvast en niemand krijgt zijn zin. 'Opvolger informateur Hamer moet minderheidskabinet onderzoeken'

Informateur Mariëtte Hamer krijgt een opvolger die de formatie uit het slop moet trekken. Daarop mikken VVD en D66. Die opvolger moet verkennen of een minderheidskabinet de oplossing is om uit de formatiepuinhoop te komen.

Mark Rutte, Sigrid Kaag, Wopke Hoekstra, Sophie Hermans, Rob Jetten en Pieter Heerma op gesprek bij informateur Mariette Hamer over de kabinetsformatie.

Mark Rutte, Sigrid Kaag, Wopke Hoekstra, Sophie Hermans, Rob Jetten en Pieter Heerma op gesprek bij informateur Mariette Hamer over de kabinetsformatie. Foto: ANP|Lex van Lieshout

Maar over hoe zo’n minderheidskabinet er dan uit zou moeten zien is nu al gekrakeel. VVD wil dat het liefst met D66 én CDA gaan proberen. Uiteraard is D66 het daar niet mee eens, daar valt nu te horen dat VVD en CDA het samen maar eens moeten gaan proberen. Daarmee blijft de onenigheid over de invulling van een nieuwe regering dooretteren.

Nieuws

menu