Ouderen in de problemen door overbelaste bezorgdiensten van supermarkten: 'Mensen moeten nu weken op hun boodschappen wachten'

Foto: ANP

De bezorgdiensten van veel supermarkten zijn overbelast. En dat is een probleem voor mensen met een kwetsbare gezondheid, waaronder veel ouderen. ,,Mensen moeten nu weken op hun boodschappen wachten,” zegt ouderenbond ANBO.

De bond roept supermarkten daarom op om mensen met een zwakke gezondheid voorrang te geven bij hun bezorgservice. De ANBO vraagt mensen die gezond zijn om voorlopig geen gebruik te maken van de bezorgservice.

,,Als je nu online boodschappen bestelt, dan worden ze over meer dan twee weken bij je thuis bezorgd. Daar kunnen mensen die niet naar de supermarkt kunnen of durven, natuurlijk niet op wachten. Daar moet snel een oplossing voor komen,” bepleit Atie Schipaanboord, hoofd belangenbehartiging van ANBO.

Veel bezorgde telefoontjes

In maart, tijdens de eerste coronagolf, riep de bond supermarkten ook al op om hun bezorgservice voor een deel vrij te houden om kwetsbare mensen te helpen. De ANBO zegt veel bezorgde telefoontjes te krijgen van ouderen en zieken die aangeven dat het heel lang duurt voordat de bestelde boodschappen thuis bezorgd kunnen worden.

Nieuws

Meest gelezen

menu