Paul Blokhuis, geboren in Zuidhorn, was vier maanden staatssecretaris toen zijn jongste dochter stierf. 'Alles is nu voor en na Julia'

Kort na zijn aanstelling in 2017 als staatssecretaris overleed de jongste dochter van Paul Blokhuis. „Je mag best aan Hem vragen waar dit nou goed voor was.”

Demissionair Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (ChristenUnie) op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad.

Demissionair Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (ChristenUnie) op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad. Foto: Bart Maat

Paul Blokhuis (ChristenUnie) was vier maanden staatssecretaris toen zijn jongste dochter stierf. Ze was 18 jaar. „Alles is bij mij voor en na Julia”, zegt hij in zijn werkkamer op het ministerie van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport. „Niet voor en na dit kabinet.” Toch kan hij ook blijmoedig zijn over de afgelopen vier jaar. Zijn geloof in God helpt hem. Hij leeft, zegt hij, in de palm van Zijn hand.

menu