Sibbe Jan (34) geeft 10.000 euro uit in zoektocht naar liefde van zijn leven. Hij laat een vliegtuig reclame maken voor zichzelf en krijgt hulp van Bobbi Eden en Inge de Bruijn

Jouster Sibbe Jan Noppert (34) haalt alles uit de kast om zijn droomvrouw te vinden. Dit weekend laat hij een vliegtuig met aanprijzende teksten door de wolken trekken om reclame te maken voor zichzelf.

Vrouwen kunnen op de website van Noppert reageren via twee verschillende mailadressen.

Vrouwen kunnen op de website van Noppert reageren via twee verschillende mailadressen.

Bij een ‘uniek persoon’ horen unieke acties, vindt Noppert. En dus nam hij contact op met een vliegtuigverhuurbedrijf met een niet alledaags verzoek: op vrijdag en zondag een vliegtuig met erachter een banner met de tekst ‘date mij, drie hartjes sibbejan.nl’ laten rondvliegen boven de Randstad. Kosten: een slordige 3000 euro.

Drie troefkaarten

Want geluk in de liefde, daarvoor heeft de in Joure afkomstige Noppert alles over. Het vliegtuig is één van de drie troefkaarten die hij speelt. De andere twee zijn online terug te vinden. Hij liet een website bouwen met foto’s en complimenteuze teksten van familie en vrienden. ‘Het is je zó gegund. Kom haar tegen. Word verliefd. Maar blijf ook verliefd op het leven. De wereld is jullie speeltuin, verdwaal er samen in’, schrijft een vriend onder meer.

Daarnaast schakelde hij de hulp van BN’ers in. Bij het bedrijf Shoutout is het mogelijk om voor een bedrag van 20 tot 150 euro een filmpje op te laten nemen door een BN’er. De keuze is groot, met 250 BN’ers. ,,Ik heb een offerte gevraagd en gezegd ‘doe ze allemaal maar’’’, zegt Noppert. Er hapten 106 toe. Daardoor staat zijn website nu vol met korte boodschappen. Onder anderen Churandy Martina, Bobbi Eden en Inge de Bruijn prijzen Noppert de hemel in. ,,Ik vind het leuk om mijn best te doen en maak er ook een punt mee. Als je een relatie met mij wilt, dan is alleen het beste goed genoeg’’, zegt Noppert.

Met de website en het vliegtuig laat hij zien dat hij het serieus aanpakt. ,,Wie schakelt nu 106 BN’ers in en laat een vliegtuig vliegen als grap? Dan is dat wel een hele dure.” Hij schat de kosten van zijn campagne op 10.000 euro. ,,Het moet één vrouw opleveren. Dat is me wel 100.000 euro waard. Ik denk dat het vliegtuig mensen naar de website gaat brengen.”

Hij ziet zichzelf niet als hopeloze vrijgezel en heeft twee relaties gehad. Eén van 4,5 jaar en één van 2 maanden, die in januari van dit jaar strandde. Beide vrouwen leerde hij kennen via datingapps, die hij naar hartenlust heeft gebruikt. De ware vond hij er niet. ,,Ik wil nu gewoon mijn net uitgooien en hopen dat ik mijn droomvrouw tegenkom”, zegt Noppert.

‘Laten zien dat ik uniek ben’

,,Ik doe dit om te laten zien dat ik uniek ben. Dus als vrouwen zich ook uniek voelen, mogen ze contact opnemen. Dan kunnen we samen een superfijne relatie aangaan”, vertelt hij smachtend. Noppert groeide op in Joure en trok in 2009 naar Amsterdam waar hij nog steeds woont. De vrijgezel, afkomstig uit mannengezin met drie broers, belandde in een andere wereld. Maar ook in de hoofdstad trof hij zijn droomvrouw niet.

Verbazen deed hij zich er wel. ,,In Amsterdam hebben mensen ‘openmindend’, ‘ruimdenkend’ en nog 86 woorden in hun Tinder-profiel staan. Die woorden moest ik eerst googelen. Bij ons werd vroeger nooit over gevoel gesproken.” Om zich ‘emotioneel te ontwikkelen’ nam hij vorig jaar een mental coach in de arm. Zijn gedachte dat hij een ‘bijzonder mens’ is, werd alleen maar versterkt.

Nu is voor hem het moment om zich volledig te geven aan een vrouw. Hij hoopt dat zijn mailbox volstroomt door zijn acties en heeft hoge verwachtingen. Maar wat als de missie niet slaagt? ,,Dan heb ik voor 10.000 euro keihard om mezelf kunnen lachen. Als het wel lukt, ben ik de rest van mijn leven gelukkig met een fantastische vrouw.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Instagram
menu