Duitse pomphouders verwachten Nederlandse invasie en waarom lukt het Eelde niet om vluchten van Schiphol over te nemen?| dagoverzicht woensdag 25 mei

Dagoverzicht woensdag 25 mei.

Merlijn Poolman, Laura Dijkema, Alex Vissering, Mariette Middelbeek en meer. Dit is het nieuws van vandaag dat je (mogelijk) hebt gemist.

Een beetje goedkoop tanken? Dan moet je hier zijn

In Duitsland dalen de benzineprijzen. In de grensstreken wordt al rekening gehouden met een Nederlandse invasie. Tank hier meer over dit nieuws .

Meer Groningen? Hier te vinden

Hoe kan Groningen Airport Eelde de druk bij Schiphol weghalen?

Onbezorgd op vakantie via luchthaven Schiphol? We kennen allemaal de beelden van de lange wachtrijen en de berichten over een gebrek aan beveiligers en bagage-afhandelaars. Je zou denken dat Groningen Airport Eelde daar van moet kunnen profiteren. Waarom gebeurt dat nog niet ?

Al het nieuws uit Drenthe lezen? Klik hier

Moeten Verenigde Staten wapenwetten aanpassen?

Een ongekende tragedie vond er dinsdagmiddag plaats in het zuiden van Texas, daarover is iedereen het in Amerika eens. „Prachtige, onschuldige basisschoolleerlingen zijn overleden”, aldus president Joe Biden. Moeten Verenigde Staten wapenwetten aanpassen? Lees hier deze analyse

Wil je al meer meningen lezen? Begin dan hier

Heeft Nedmag in Veendam de oplossing voor stikstofuitstoot in huis?

Kan magnesiumchloride van zoutfabrikant Nedmag de stikstofuitstoot van de melkveehouderij terugdringen? De provincie Groningen steekt geld in een onderzoek dat wetenschappelijk antwoord op die vraag moet leveren. Lees hier meer .

Op zoek naar economisch nieuws? Klik hier

Is er nog iets te doen op Hemelvaartsdag?

Een concert, een expositie of anderszins cultuur snuiven. Check onze agenda. Speciale tip: de locatievoorstelling Over de grens donderdagavond om 20 uur in de Mellemaheerd in Bad Nieuweschans. Beroeps-Groninger Alex Vissering is één van de muzikale gasten.

Meer uitgaanstips vind je hier .

We hebben meer nieuws uit de culturele sector. Klik hier .

Waarom maken werkgevers zo weinig werk van scholing van hun personeel?

Scholing van werknemers is belangrijk, zeggen ondernemers in Groningen en Drenthe tegen onderzoekers. Toch krijgt maar iets meer dan de helft van het personeel scholing aangeboden. Hoe kan dat? Onderzoekers van het Centre of Expertise Ondernemerschap van de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen geven het antwoord .

Ons magazine Meer staat elke week bomvol artikelen over lifestyle, koken, kleding, entertainment en (je raadt het al) meer. Interesse? Klikklikklik hier.

Oranje houdt volleyballoopbaan van Laura Dijkema uit Beilen in leven

Volleybalster Laura Dijkema uit Beilen verliet haar club Leningradka Sint-Petersburg nadat Rusland Oekraïne was binnengevallen. Sindsdien is haar sportieve toekomst ongewis. Gelukkig is er ook nog het Nederlands volleybalteam. Gaat ze met Oranje voor de wereldtitel ?

Meer sportnieuws? Hier .

Verder in het nieuws

  • Korte broek of lange broek? De paden op, de lanen in of toch knus achter de geraniums? Natuurlijk wil je weten wat voor weer het donderdag tijdens Hemelvaartsdag wordt. Klik hier en je weet het .

  • Inbrekers doen er goed aan hun sporen grondig uit te wissen. Een Nespresso-koffiezetapparaat gaf de eerdere activiteiten van deze man uit Groningen prijs. Hier geserveerd .

  • De grootste ergernis van mensen in het Oosterpark in Groningen is hondenpoep. Daar willen de bewoners wat aan doen. Videomaker Colin Mooijman deed met de Oosterparkers mee. Hier kijken .

  • Zo rolde nachtburgemeester Merlijn Poolman door het VWO-examen. Klik hier .

  • In Duitsland dalen de benzineprijzen. In de grensstreken wordt al rekening gehouden met een Nederlandse invasie. Tank hier meer over dit nieuws .

Aanrader van de redactie

Bij Uitgeverij Marmer verscheen dinsdag het boek ‘Strandslag Texel’ van bestsellerauteur Linda van Rijn. Vorige maand werd bekend wie er schuilgaat achter dat pseudoniem: Mariëtte Middelbeek. Dit is haar link met Texel .

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

menu