Petitie moet Nedersaksenlijn op agenda Tweede Kamer zetten

Treinreizigers in Hardenberg kunnen hun voordeel doen met de Nedersaksenlijn zegt ALMA, de reizigersvereniging wil 40.000 handtekeningen ophalen. Foto: Lenneke Lingmont

Reizigersvereniging ALMA wil binnen nu en een jaar 40.000 handtekeningen verzameld hebben. Met zoveel krabbels kan ALMA de Nedersaksenlijn op de agenda van de Tweede Kamer krijgen.

De Nedersaksenlijn moet uitkomst bieden voor de plaatsen bij de Duitse grens in Overijssel, Drenthe en Groningen. Door tussen Emmen en Musselkanaal spoor aan te leggen, kunnen twee bestaande treinverbindingen - in overwegend Groningen en Overijssel - aan elkaar gekoppeld worden. De reistijd voor OV-gebruikers in de oostelijke gebieden wordt er in veel gevallen mee verkort.

Stand: vierduizend krabbels

ALMA strijdt onder meer voor het verbeteren van het Openbaar Vervoer in de regio Almelo-Hardenberg-Ommen. ,,We zijn voorzichtig begonnen met een petitie en hebben nu al 4.000 krabbels.

Volgende maand gaan we gestructureerd handtekeningen ophalen. Ons doel: in december 2019 er 40.000 hebben’’, zegt voorzitter Chris de Goede.

Statenleden staan achter het plan

Verschillende fracties van de Staten van Overijssel lieten al weten voor de lijn te zijn.

,,Dit plan gaat echter over meerdere provincies. Dus we hebben landelijke steun nodig. De verbinding kan voor de leefbaarheid in de dorpen en steden veel betekenen. Met het Openbaar Vervoer worden vele plaatsen een stuk dichterbij. Het kost 250 miljoen, is de beraming. Dat lijkt veel, maar is voor de aanleg van de verbinding echt een koopje.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
menu