Piet Paulusma verwacht weer een koude winter en blijft hopen op Elfstedentocht

Piet Paulusma. foto: Arodi Buitenwerf

Piet Paulusma heeft vrijdagochtend zijn voorlopige voorspelling voor de komende winter bekendgemaakt. De Harlinger weerman gaat uit van een koude winter.

De definitieve voorspelling doet Paulusma op 30 november of 1 december. Mogelijk verandert er nog iets, zegt Paulusma. ,,Ik heb nog wat twijfels.’’

Net als andere jaren rekent Paulusma in zijn voorlopige voorspelling op een koude winter. Vorig jaar riep de Friese weerman de hoon over zich af door een zeer koude winter te voorspellen. Die voorspelling kwam niet uit.

'In november eerste winterweer'

Hoewel de temperaturen de komende dagen nog flink aantrekken, denkt Paulusma dat het in november al koud kan worden ,,met het eerste winterweer’’. Hij voorspelt dat december, januari en februari soms rommelig en kwakkelend verlopen. ,,Het komt tot één of twee langere perioden met winterweer.’’ Daarbij kan worden geschaatst, aldus Paulusma, die veel overlast door sneeuw en ijzel verwacht.

Paulusma verwacht binnen zeven jaar een Elfstedentocht

Op Radio538 deed Paulusma vrijdagochtend al een straffe voorspelling. ,,Ik blijf van mening dat echt koude winters nog mogelijk zijn, ondanks de opwarming van de aarde. De Elfstedentocht zal binnen zeven jaar ook nog wel komen.’’

Hij vertelde aan radio-dj Frank Dane dat hij nog altijd met Omroep Max in gesprek is en dat er meerdere partijen geïnteresseerd zijn in zijn diensten. Paulusma moet na 23 jaar vertrekken bij SBS6 en zou graag de 25 jaar televisie volmaken. ,,Dat zou een mooi record zijn’’, aldus Paulusma.

Nieuws

Meest gelezen

menu