Politiebonden willen actie tegen teksten jongerenafdeling politieke partij BIJ1 van Sylvana Simons: 'Wat een stelletje droeftoeters. Schandalig en ziek'

De Nederlandse politievakbond ACP gaat aan het Openbaar Ministerie vragen of er iets te doen is tegen de 'opruiende' teksten van Radicaal. Foto: ANP

De Nederlandse politievakbond ACP gaat aan het Openbaar Ministerie vragen of er iets te doen is tegen de 'opruiende' teksten van Radicaal, een jongerenorganisatie die verbonden is aan de politieke partij BIJ1. De jongerenafdeling heeft zich op social media negatief uitgelaten over het werk van de politie en de bonus van 300 euro die agenten voor hun werk in coronatijd krijgen.

,,Dit is buiten iedere proportie”, zegt voorzitter Gerrit van de Kamp naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf. ,,We gaan daarom kijken wat we ermee kunnen. Het leeft enorm onder agenten op social media. Ze zijn heel boos, daarom moet dit worden aangepakt.”

Ook de Nederlandse Politiebond is niet te spreken over de teksten. ,,Wat een stelletje droeftoeters. Schandalig en ziek. Mag hopen dat ze hier afstand van nemen”, schrijft afdelingsvoorzitter van de Nederlandse Politiebond Koen Simmers op Twitter.

Bonus

Radicaal deelt op social media onder meer teksten als: ”Politiemensen krijgen €300 bonus. Even extra cashen om je medemens te onderdrukken. Voor dit racistische machts(misbruik)instituut geen punt!”

De jongerenorganisatie heeft nog niet gereageerd op de ophef over de teksten.

BIJ1 is een politieke beweging met Sylvana Simons als boegbeeld, die ijvert voor gelijkwaardigheid voor ,,iedereen, ongeacht kleur, afkomst, gender, seksuele geaardheid, beperking of sociale klasse”. De partij heeft één zetel in de gemeenteraad van Amsterdam, die door Simons wordt bezet.

Tweet tegen dienstplicht

De jongerenafdeling van de partij veroorzaakte een week geleden ook al eens ophef, toen met een tweet tegen de dienstplicht, die vanaf dit jaar ook geldt voor meisjes vanaf 17 jaar. ,,Minister Bijleveld ronselt 17-jarige meisjes voor de moordmachine van defensie’’, luidde de tweet.

Advocaat Sébas Diekstra besloot daarop aangifte van belediging en laster tegen Radicaal te doen. Diekstra, die een verleden als beroepsmilitair heeft en nog actief is als reserveofficier, noemde de kwalificatie van de krijgsmacht ‘misselijkmakend’ en deed daarom aangifte. Hij hoopt dat meer mensen zijn voorbeeld zullen volgen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
menu